[TUGAS] Biantara Basa Sunda//Tema Kebersihan

Nama: Dewi Tresna Utami

Kelas: X IPS

Tugas Basa Sunda

Tema: Kabersihan

Judul: Ngajaga Kaendahan Lembur

Kerangka:

  1. bubuka:

Langkung tipayun mangga urang panjatkeun puji sareng syukur kahadirat Allah

SWT, mung ku ridhona arurang sadaya tiasa kempel di ieu patempatan.

 

  1. Eusi

Hadirin sadayana, tos waktosna ayeuna yen arurang ngajagaan lembur teh, sanes tos

waktosnya ketah, da puguh ti baheula oge tos kawajiban arurang sadaya ngajagaan lembur teh, boh kabersihana, katertibana jeung kaendahana.

Sanes malah teu paduli kana lembur arurang teh. Contona sampah, lung kadie-lung kaditu, sabari teu mikirkeun kana naon-naon dampak ti miceun sampah kamana-meni kitu teh.

Pan geuning sampah teh aya tempatna. Tapi da jalma hirup tea geuning sok malales kana kawajiban teh.

Nya jadi ayeuna mah sing getol we ngajaga lembur teh, salah sahijina nyaeta miceun sampah ditempatna.

 

  1. Panutup

Mung sakitu anu kapihatur, nyuhunkeun dihapunten weh bilih aya kalepatan sareng

kakirangan ti ieu biantara.

Wabilahi taufik wal hidayah, Wassalamualaikum Wr. Wb.

 

 

Biantara

 

Assalamualaikum Wr. Wb.

Langkung tipayun mangga urang panjatkeun puji sareng syukur kahadirat Allah SWT, mung ku ridhona arurang sadaya tiasa kempel di ieu patempatan.

Hadirin sadayana, tos waktosna ayeuna yen arurang ngajagaan lembur teh, sanes tos

waktosnya ketah, da puguh ti baheula oge tos kawajiban arurang sadaya ngajagaan lembur teh, boh kabersihana, katertibana jeung kaendahana.

Sanes malah teu paduli kana lembur arurang teh. Contona sampah, lung kadie-lung kaditu, sabari teu mikirkeun kana naon-naon dampak ti miceun sampah kamana-meni kitu teh.

Pan geuning sampah teh aya tempatna. Tapi da jalma hirup tea geuning sok malales kana kawajiban teh.

Nya jadi ayeuna mah sing getol we ngajaga lembur teh, salah sahijina nyaeta miceun sampah ditempatna.

Mung sakitu anu kapihatur, nyuhunkeun dihapunten weh bilih aya kalepatan sareng kakirangan ti ieu biantara.

Wabilahi taufik wal hidayah, Wassalamualaikum Wr. Wb.

 

About these ads

4 pemikiran pada “[TUGAS] Biantara Basa Sunda//Tema Kebersihan

  1. hater nuhun kanggo nu boga artikel ieu :}
    mugi_mugi di bere kasehatan kana gusti pangeran ;'[”;””;[‘
    Amiiiiienn

Berikan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s